Jongerencoach en onderwijscoach Haarlem en omgeving
left_bar

Ingrid van Essen

Mijn naam is Ingrid van Essen (1972). In 2013 heb ik Young Identity Coaching opgericht. Ik ben moeder van 4 pubers. Sinds 2006 werk ik als docent, en leerlingbegeleider in het voortgezet onderwijs. Daarnaast ben ik jongerencoach, trainer, spreker en auteur van verschillend boeken met als thema jongeren. Ik heb een leerlijn ontwikkeld om jongeren bewuster van zichzelf te laten worden en met meer zelfvertrouwen en geloof in eigen kracht de weg naar volwassenheid te ontdekken. Deze leerlijn is op het Haarlemmermeerlyceum in het vak filosofie volledig in opgenomen. Jongeren laten in hun gedrag vaak heel wat anders zien dan hoe ze zich werkelijk voelen. En dat het gedrag dat je jongere dikwijls laat zien (ongeinteresseerdheid, brutaal, opstandig, stoer) vaak een vorm van onzekerheid en een vraag om aandacht is. 

 

Omdat ik mij hierin verder wilde verdiepen heb ik in 2013 en 2015 de opleiding tot pubercoach en jeugdtherapeut bij BGL gevolgd. Daarnaast heb ik verschillende verdiepingscursussen en trainingen gevolgd met name op het gebied van faalangstreductietraining en mindfullness. Ook heb ik de afgelopen jaren opleidingen gevolgd op het gebied van onderwijscoaching en ben ik opgeleid als onderwijscoach en intervisor. Mijn jarenlange ervaring met het werken met pubers heeft geresulteerd in het boek ‘Effectief en Affectief lesgeven aan pubers’ (Lannoo Campus 2014) en Pubermania (Lannoo Campus, 2015).

 

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer een puber zich begrepen voelt door en in verbinding staat met zijn omgeving en zichzelf, hij beter aanspreekbaar is op zijn gedrag. Iedereen die thuis een puber heeft of werkt met pubers weet hoe lastig het is om in de praktijk een gesprek te voeren over datgene waar jongeren zich onzeker en kwetsbaar over voelen. Maar juist hun verwarring veroorzaakt vaak het gedrag waar volwassenen moeite mee hebben. Vanuit Young Identity Coaching help ik pubers, ouders en docenten in verbinding met zichzelf maar ook met elkaar te laten zijn.

 

Young Identity Coaching werkt samen met GZ psychologen, zorgcoördinatoren van scholen, een voedingscoach en een studiecoach.

right_bar

DIRECT AFSPRAAK MAKEN

+31 6 13 60 08 00

 VOLG ONS OP

facebook twitter linkedin