Jongerencoach en onderwijscoach Haarlem en omgeving

Visie en Missie

Visie

De puberteit/adolescentie is een periode van vergrote kwetsbaarheid en ambivalentie. Het is een overgangsfase van de kindertijd naar volwassenheid. Volwassenen nemen hun eigen beslissingen. Voor kinderen worden de beslissingen vaak nog genomen. Pubers zitten daar ergens tussen in. Jongeren hebben in hun drang naar individualiteit en hun ontwikkeling tot volwassenheid en zelfstandigheid de neiging om in hun eigen wereld te keren en anderen niet op te willen zadelen met hun problemen.
Terwijl ze langzaam meer vrijheden krijgen, moeten ze leren met die vrijheden om te gaan. Daarnaast willen ze zelf leren en ondervinden hoe ze hun denkprocessen kunnen veranderen. Tegelijkertijd hebben ze juist ook behoefte aan begrip van en erkenning door volwassenen. Dat maakt het paradoxaal.

 

Missie

Mijn missie is om jongeren (weer) bewust te laten worden van hun eigen kracht. Ik zal ze hiervoor handvatten aanreiken waardoor ze zich bewust worden van hun mogelijkheden. Op deze manier kunnen de eigen kwaliteiten en talenten van de puber als hulpbron ingezet worden om lastige situaties het hoofd te bieden. Dit vergroot hun zelfredzaamheid.

left_bar

DIRECT AFSPRAAK MAKEN

+31 6 13 60 08 00

 VOLG ONS OP

facebook twitter linkedin